Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009








Ερωτικό Δείπνο

Ενα ερωτικό δείπνο με το σύντροφο σας είναι ένας υπέροχος τρόπος να κρατήσετε ζωντανό τον έρωτά σας και να δημιουργήσετε νέους σπινθήρες έρωτα και ενδιαφέροντος στη σχέση σας. Ένα ερωτικό δείπνο είναι ιδανική ευκαιρία για φλερτ, και σας δίνει την ευκαιρία να αφιερώσετε όλο σας το χρόνο και το ενδιαφέρον στο έτερον ήμισυ, κάτι που σήμερα συμβαίνει όλο και πιο σπάνια λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων. Και για τους δυο είναι μια όμορφη αφορμή για κάτι διαφορετικό και ρομαντικό.
Ένα ερωτικό δείπνο μπορεί να είναι η κατάλληλη περίσταση για να ξεκινήσετε ένα νέο έρωτα, ή να αναθερμάνετε το πάθος και τη σχέση σας. Αν και υπάρχουν σίγουρα πολλά μέρη που μπορεί να στεγάσουν και να φιλοξενήσουν όμορφα ερωτικά δείπνα, στην πραγματικότητα, το πιο ρομαντικό και ερωτικό δείπνο, είναι αυτό που θα ετοιμάσετε εσείς για τον/τη σύντροφό σας, στο σπίτι σας, μακριά από θορύβους, κόσμο και άλλους περισπασμούς.







Ερωτικό δείπνο στο σπίτι

Ετοιμάζοντας ένα ερωτικό δείπνο σπίτι σας, μπορείτε να καθορίσετε τα πάντα και να τα ετοιμάσετε όπως ακριβώς τα έχετε φανταστεί. Φυσικά αν ο σκοπός σας είναι να σαγηνεύσετε το έτερον ήμισυ ή να κερδίσετε το αντικείμενο του πόθου σας, τότε το σκηνικό πρέπει να είναι τέλειο και όλες οι λεπτομέρειες οργανωμένες και φροντισμένες.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Μην καλέσετε το σύντροφό σας τηλεφωνικά. Δώστε του μια πρόσκληση, ένα ραβασάκι, κάτι που θα κάνει την ατμόσφαιρα πιο μυστηριώδη. Εννοείται φυσικά ότι θα ετοιμάσετε το χώρο ώστε να είναι άψογος: κεράκια, χαμηλός φωτισμός, απαλή μουσική, ένα καλό σερβίτσιο και τραπεζομάντιλο, μινιμαλ ντύσιμο και πολύ καλή διάθεση είναι τα απαραίτητα συστατικά ενός ρομαντικού δείπνου.
Ένα ήσυχο, ρομαντικό δείπνο για δυο, και μόνο για δυο μπορεί να είναι μια εξαιρετικά τρυφερή κίνηση, και να αποτελέσει αφορμή για μια πολύ ζεστή και «προσωπική» ατμόσφαιρα. Φυσικά το τι θα μαγειρέψετε είναι πολύ βασικό θέμα για το ερωτικό δείπνο που θέλετε να ετοιμάσετε.
Καλό θα είναι να έχετε κάνει μια μικρή έρευνα όσον αφορά τις γαστριμαργικές προτιμήσεις του συντρόφου ή νέου σας ενδιαφέροντος, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Εδώ μπαίνουν στο θέμα τα αφροδισιακά φαγητά, εκείνες οι γεύσεις που θεωρούνται άκρως ερωτικές και απογειωτικές, έστω και αν κανείς δεν έχει αποδείξει ποτέ τον αφροδισιακό τους χαρακτήρα. Εφόσον το μυαλό και το σώμα αντιδρούν ανάλογα, η επιστήμη δεν έχει θέση.
Φαγητά κατάλληλα για ερωτικό δείπνο
Θαλασσινά, φρούτα και σαλάτες, ελαφριά φαγητά και εξωτικές γεύσεις θεωρούνται ιδανικές περιπτώσεις για ερωτικά δείπνα. Αφροδισιακό είναι οτιδήποτε μπορεί να αφυπνίσει τις αισθήσεις σας, αλλά καλό θα είναι να αποφύγετε βαριές γεύσεις και σάλτσες, γιατί πιθανότατα, δεν θέλετε να καταλήξετε στο κρεβάτι… για ύπνο. Συνοδεύστε το φαγητό σας με ένα ελαφρύ αλλά γευστικό κρασί και προσπαθήστε να ετοιμάσετε τα πάντα έτσι ώστε ο/η καλεσμένος σας να νιώσει ότι τον περιποιείστε και τον φροντίζετε.
Αν μάλιστα θέλετε να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στο σύντροφό σας, ετοιμάστε ένα ερωτικό δείπνο με θέμα: οι θεματικές βραδιές συνήθως ανεβάζουν το σασπένς και το μυστήριο… μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα Παρισιού, με κατάλληλα ρούχα, μουσική και ίσως και αντικείμενα για ντεκόρ, ή κάτι πιο θαλασσινό, ειδικά αν και το φαγητό που επιλέξατε είναι ανάλογο.
Μην ξεχνάτε όμως ότι το πιο σημαντικό είναι να είστε σε καλή διάθεση, μυστηριώδης αλλά και να δείχνετε το ενδιαφέρον και τη φροντίδα σας στο/στη σύντροφό σας, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας και να πιάσουν τόπο τα χρήματα και ο κόπος που κάνατε για το τέλειο το ερωτικό δείπνο.